Balatonlellei Juliális Fesztivál

P1060828Az idei Balatonlellei Juliális Fesztivál ismét nagy sikert aratott a nevezők körében. A halászléfőző versenyre nevezett 14 csapat a szélrózsa minden irányából érkezett.

Első helyezést a Bugaszegi Horgásztó – Balaton Baits csapata érte el, második helyezett a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Mocsártiprók csapata, harmadik Moszbacher Gábor és csapata lett.
A zsűrit Bana Sándor (Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt, kereskedelmi és marketing vezető), dr. Kovács Tamás (Balatonlelle Város jegyzője) és Verseczki László (Balatonlellei Sporthorgász Egyesület vezetője) alkották.
A verseny, mint minden évben, idén is névtelenül zajlott, így a zsűri nem tudhatta, mikor, melyik csapat halászlevét, halételét kóstolja éppen.
A vasárnapi bográcsos főzőpikniken igen színes ételkínálat állt össze. Vaddisznó pörkölt, kakaspörkölt, dorozsmai hal, babgulyás, székelykáposzta, csirkepaprikás is készült. A pikniken főtt ételeket Hartmann Zoltán, a Balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója értékelte.
Az intézmény jövőre, már 20. alkalommal várja vissza a csapatokat egy jó főzésre, és természetesen szívesen fogadja új csapatok jelentkezését is.

Az esti programok fellépői is igen színvonalas műsorral szórakoztatták a nagyérdeműt. Az érdeklődők meghallgathatták Veres Mónika „Nika” és a Groovehouse produkcióját, megtekinthették az EB-ről frissen hazatért X-Press TSE idén is Európa Bajnok koreográfiáit és utcabálozhattak a Zenevan és Illfon GT zenekarokkal.

A XIX. Juliális Fesztivált támogatták:
Balatonlelle Város Önkormányzata
Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
Bujdosó Pincészet
Buzássy Pincészet
Halker Kft.
Lila ABC
Melis Pékség
Némethi Pincészet
Országh Pincészet
Pócz Pincészet
Zsuzsi Zöldséges

Térkép