Tisztelt Lakosság!


A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet előírásai szerint elkészült a város Településfejlesztési Koncepciójának és Integrált Településfejlesztési Stratégiájának, valamint a településképi rendelet tervezete.


Településfejlesztési Koncepció bemutatja a társadalmi, gazdasági, táji, természeti és épített környezeti jövőképét, rögzíti a településfejlesztési elveket, meghatározza a fejlesztési célokat.
Az Integrált Településfejlesztési Stratégia meghatározza a stratégiai fejlesztési célokat, kijelöli a megvalósítást szolgáló beavatkozások akcióterületeit, a fejlesztések ütemezését, pénzügyi tervét, valamint a megvalósíthatóság főbb kockázatait, annak eszközeit és a nyomon követés rendszerét.
A településképi rendelet lehatárolja a településképi szempontból meghatározó területeket, meghatározza a településképi követelményeket, a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelmére vonatkozó szabályozást, valamint a reklámokra és reklámhordozókra vonatkozó követelményeket.
A tervezeteket bemutató lakossági fórumra 2018. március 12-én 14.00-kor kerül sor a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, melyen a tervezők ismertetik azok tartalmával kapcsolatos tudnivalókat.


A koncepció, a stratégia és a rendelet tervezete megtekinthető a város honlapján.
A tervezetekkel kapcsolatban 2018. március 20-ig várjuk véleményét, melyet írásban a Polgármesteri Hivatal címére ( 8638 Balatonlelle, Petőfi u. 2. ), vagy e-mail-ben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldhet el.

Tisztelettel

Kenéz István
polgármester

Térkép